Hlavní obsah

Čtrnáctiletá lyžařka visela z lanovky, chytat ji museli do plachty

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Chvíle hrůzy si prožila 14letá dívka v americkém lyžařském středisku Bristol Mountain ve státě New York. Z dosud nezjištěných příčin sklouzla ze sedačky lanovky a visela na ní nejméně dvě minuty. Záchranáři naštěstí stihli dorazit na místo a dívka nakonec spadla do záchranné plachty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana lyžařky visící z lanovkyVideo: Jacklyn Hoch via Storyful, AP

 
Článek

Šťastný konec dramatické situace, která se v lyžařském resortu nedaleko města Canandaigua odehrála v neděli 3. ledna, zachytila jedna z návštěvnic areálu na mobilní telefon. „Mám pocit, že tam takhle visela něco přes dvě minuty,“ uvedla Jacklyn Hochová, autorka videa.

„Tohle je jedna z mých nočních můr,“ poznamenala na nahrávce Hochová a se zatajeným dechem spolu s ostatními čekala, jak dramatická situace dopadne.

Sněhová bouře je uvěznila přes noc v horách, zachránil je vrtulník

Koktejl

Když už byli pod sedačkou připraveni záchranáři s roztaženou záchrannou plachtou, dívka se rozhodla pustit. Jenže se zasekla bundou na stupačce, a nakonec jí nezbylo než se z bundy vysvléknout.

„Byla to pořádná úleva. Všichni jásali a tleskali,“ uvedla Hochová. Dívka vyvázla bez zranění a byla schopná z plachty odejít ze svých. Vedení resortu nyní celý incident vyšetřuje a zjišťuje, jak k němu vlastně došlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám