Hlavní obsah

Coming out kanadské filmové hvězdy přiměl Netflix ke změně

Novinky, nčs

Kanadský herec Elliot Page, dříve známý jako Ellen Pageová, tento týden veřejně vystoupil s prohlášením, v němž oznámil fanouškům, že se již necítí být ženou. V seriálu The Umbrella Academy však hraje postavu ryze ženskou, v čemž také bude pokračovat. Netflix už u seriálu změnil titulky. A fanoušci série nemohou najít společnou řeč.

Foto: Profimedia.cz

Elliot Page (33) v seriálu The Umbrella Academy (2019-2020)

Článek

Společnost Netflix, která seriál z alternativního světa vysílá, oznámila, že Elliot Page bude pokračovat v ženské roli superhrdinky, kterou v seriálu ztvárňuje. „Jsme hrdí na naši superhrdinku. Těšíme se na tebe ve třetí sérii, Elliote!” zněl komentář oficiálního účtu Netflixu pod prohlášením, které Elliot v úterý zveřejnil.

Netflix rovněž u seriálu okamžitě změnil titulky. Jméno Ellen Page nahradilo nově Elliot Page, čehož si fanoušci seriálu okamžitě všimli. Zatímco mnozí americkou společnost za rozhodnutí chválí a jsou zvědaví, zda se seriálová postava rovněž stane transgender, jiní už takové nadšení nesdílejí.

Kanadská filmová hvězda už není ženou. Přijala jméno Elliot

Koktejl

Kritici rozhodnutí se zamýšlejí zejména nad tím, zda by opačný akt, tedy pokud by do role transgender postavy tvůrci obsadili heterosexuálního herce či herečku, nevyvolal vlnu nevole.

Co je to?
Transgender – Osoba, u které se projevuje nesoulad tělesné schránky a mysli ve vztahu identifikace s určitým pohlavím.
Cisgender – Osoba, u které prožívaná genderová identita odpovídá pohlaví přiřčenému této osobě při narození.

„Jsem rozhodně pro, aby se Elliot cítil šťastně. Ale takový případ je jen dalším příkladem šílené politické korektnosti. Nyní tady máme muže, který v seriálu hraje lesbickou ženu. Přesto lidé stále mluví o předpojatosti,” uvedl jeden z fanoušků na Twitteru.

Zaznívají také opačné hlasy, které dokazují, že Elliotovo rozhodnutí skutečně rozdělilo fanoušky seriálu. „Máme tady stovky rolí, kdy transgender postavu hrají cisgender herci. Myslím, že se svět nezboří, když několik transgender herců bude hrát cisgender postavy,” myslí si jedna z fanynek seriálu.

Anketa

Vadí vám, pokud hraje cisgender postavu transgender herec či herečka?
Vadí mi to
7,9 %
Nevadí mi to
19,9 %
Je mi to jedno
72,2 %
Celkem hlasovalo 7470 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám