Hlavní obsah

Čínský řidič odolal útočníkovi s kladívkem a dokázal zastavit autobus plný lidí

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Dostatek duchapřítomnosti projevil minulý týden čínský řidič autobusu Li Cchaj, když musel čelit zákeřnému útoku jednoho z cestujících, který ho vzal po hlavě kladívkem na nouzové rozbíjení oken. Řidiči se i přes rány, které dopadaly na jeho hlavu, podařilo autobus bezpečně odstavit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínský řidič autobusu statečně ustál útok kladívkemVideo: AP

 
Článek

Incident, který se odehrál v sobotu ve městě Liou-pchan-šuej v čínské jihozápadní provincii Kuej-čou, zachytily bezpečnostní kamery ve vozidle.

Jeden z cestujících z dosud neznámých důvodů popadl kladívko pro nouzové rozbíjení oken a vyrazil přímo k řidiči. Li Cchaj se soustředil na řízení a muže si všiml, až když ho útočník poprvé trefil kladívkem do hlavy.

Po prvních několika ranách řidič ovládl své instinkty chytit se za hlavu a raději se chytil volantu, aby mohl vozidlo s 39 cestujícími na palubě bezpečně odstavit. Ostatní se mezitím vrhli na útočníka, kterého se jim povedlo zakrátko zpacifikovat.

Řidiči školního autobusu praskly nervy, 12 dětí se zranilo

Koktejl

Li Cchaj byl s krvavým zraněním převezen do nemocnice, kde se dle čínských médií ukázalo, že naštěstí nejde o zranění vážné. Útočník byl zadržen, motiv jeho útoku řeší policie, řidič vyšetřovatelům uvedl, že muže nezná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám