Hlavní obsah

Chytré bikiny zabrání spálení na slunci

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První chytré plavky, které varují před přílišnou dávkou slunečních paprsků, představila francouzská firma Spanali Design. Bikiny skrývají vodotěsný UV senzor, který zaznamenává a analyzuje teplotu a intenzitu slunečního záření, napsal týdeník Focus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Senzor je spojen s aplikací v chytrém telefonu, do níž nositelka zanese typ své pleti. Pokud slunce opaluje příliš silně, ohlásí aplikace varování: je čas přesunout se do stínu, nebo obnovit vrstvu krému.

Australská topmodelka Elle Macphersonová, která odpočívala na řeckém ostrově Mykonos, si chytré bikiny nemůže vynachválit: „Jsem líná a bezstarostná, Plavky, které mi nedovolí připéci se na sluníčku – to je přece super!“ Plavky jsou k mání od 150 eur (4068 korun) a jako alternativu firma nabízí stejně vybavenou osušku za sto eur (2712 korun).

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Inteligentní bikiny chrání před spálením, čímž snižují riziko vzniku rakoviny kůže. Až 2100 lidí ročně onemocní v ČR melanomem, který se řadí mezi nejagresivnější nádory. Podle zprávy Světové zdravotnické organizace v celosvětovém měřítku 148 tisíc lidí ročně umírá na melanom a 12 tisíc na další druhy rakoviny kůže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám