Hlavní obsah

Chtěl utéct před policií, skončil nahý nad řekou plnou krokodýlů

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Čtyřicetiletého Australana policie obvinila z ozbrojené loupeže a dalších trestných činů. Muž byl propuštěn na kauci, to mu ale nestačilo. Zbavil se elektronického sledovacího náramku a pokusil se zmizet. Jeho velký útěk skončil po čtyřech dnech, kdy ho nahého a vyčerpaného našli dva rybáři, kterak se zoufale drží kmenu uprostřed řeky plné krokodýlů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nahý uprchlík se schovával před policií ve vodách plných krokodýlůVideo: Reuters

 
Článek

Cam Faust se minulou neděli vydal se svým přítelem Kevem Joinerem nachytat kraby k bažinatému ústí řeky na okraji města Darwin. Muži na člunu kladli pasti mezi mangrovy a užívali si klidné neděle, když náhle zaslechli zoufalé volání o pomoc.

Na větvi nad řekou uviděli špinavého, nahého a velmi nešťastného muže, který si na stromě vybudoval cosi jako improvizované hnízdo. „Byl asi jenom metr nad hladinou řeky, kde se to hemží krokodýly,“ uvedl Faust ve středu pro australskou zpravodajskou stanici 9News.

Muž rybářům vysvětlil, že je venku už čtyři dny a živil se šneky a slimáky. Šaty prý roztrhal na kousky a použil je k tomu, co bylo potřeba. „Moc nám to nedávalo smysl,“ svěřil se Faust. „Mysleli jsme si, že si pořádně užíval novoroční oslavy a ztratil se,“ dodal.

Rybáři trochu váhali, zda mají vzít muže na člun. Když však viděli, jak je zoufalý, pokousaný a poškrábaný, slitovali se nad ním a vzali ho do civilizace. Na člunu mu Faust půjčil své oblečení a podal vychlazené pivo. „I když nebyl v dobrém stavu, vypadal, že pivo potřebuje,“ uvedl rybář.

Do nemocnice si pro ně přišla policie

Cestou zavolali na pohotovost a v přístavu už je čekala sanitka. Ta muže odvezla do nemocnice, kam si pro něj vzápětí přišli policisté. Ukázalo se totiž, že jde o jistého Luka Voskresenskyho. Toho policie před časem obvinila z ozbrojeného přepadení, krádeže a omezování svobody.

Voskresensky byl z vazby propuštěn, ovšem dostal sledovací náramek na nohu a tento týden se měl dostavit před soud.

Američtí policisté zachránili ženu z potopeného auta

Koktejl

Minulý týden se muž rozhodl, že se spravedlnosti vyhne, a tak se zbavil náramku a zmizel v lesích. Než ho našli rybáři, strávil Voskresensky na útěku čtyři dny, které nebyly zrovna procházkou růžovou zahradou.

Soud byl kvůli jeho zdravotnímu stavu odložen na počátek února. Je ale možné, že se po nezdařeném výletu muž do vězení už docela těší.

Reklama

Výběr článků

Načítám