Hlavní obsah

Chci ještě jednou vidět oceán. Zdravotníci splnili umírajícímu pacientovi poslední přání

Zdravotníci by neměli život jenom prodlužovat, ale také lidem odchod ze světa, pokud možno, ulehčit. Ví to i zdravotníci z Brisbane, kteří převáželi pacienta, jenž zatoužil ještě naposledy uvidět oceán. Záchranáři nelenili a se sanitkou zavezli pacienta na pláž.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dvou záchranářů, kteří tlačí pojízdné lehátko směrem k vodě si na jihu Brisbane všiml minulý týden Neil King a o dojemném příběhu informoval v sobotu na sociálních sítích. Zdravotníky s pacientem vyfotil a fotka se v Austrálii rázem stala hitem.

„Jsem vděčný, že naši pracovníci v první linii slouží tak laskavě. To gesto bylo úžasné, ale něžná slova a milá konverzace, kterou spolu vedli, to bylo snad ještě úžasnější,“ napsal King na Facebooku.

Fotografie se dočkala vřelého přijetí od veřejnosti. „A přitom tak jednoduchá věc. Ať už pacient umíral, nebo byly okolnosti jakékoliv – na tom nezáleží,“ rozplýval se jeden z uživatelů.

Umírající fanoušek by nestihl poslední díl Star Wars. Pustili mu ho v předstihu

Koktejl

Kingův příspěvek sdílely o oficiální stránky Queenslandské záchranné služby a její mluvčí událost potvrdila. S ohledem na soukromí pacienta však nesdělila žádné další okolnosti.

Australští záchranáři neplní poslední přání ojediněle. Podobně dopřáli rozloučit se s mořem i umírající ženě v roce 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám