Hlavní obsah

Cestující vybrali nejsympatičtější železničáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Železničáři mají vybrány své tváře, které budou České dráhy prezentovat na plakátech. Nejsympatičtější tváří Českých drah (ČD) se pro letošní rok stala výpravčí z Kladna Petra Hejdová. Vybrali ji zaměstnanci ČD a cestující, kteří hlasovali v anketě. Získala 5137 hlasů, celkem hlasovalo 37 200 lidí. Titul Žena ČD 2008 získala stevardka společnosti Jídelní a lůžkové vozy Petra Morávková, Mužem ČD 2008 se stal výpravčí z Prahy Lambert Tašký.

Foto: České dráhy, ČTK

Stevardka Petra Morávková (vlevo) se stala Ženou ČD, výpravčí Lambert Tašký byl vyhlášen Mužem ČD a kladenská výpravčí Petra Hejdová získala titul Tvář sympatie.

Článek

"Zmodernizovat nádraží, nakoupit a uvést do provozu vlaky s evropskými standardy je běh na delší trať. Ale usmát se, být vlídný, ochotný a vstřícný vůči zákazníkům, to je změna, kterou lze udělat hned," prohlásil generální ředitel Českých drah Petr Žaluda.

Tváře firma využije k prezentaci společnosti a cestující je tak uvidí třeba na reklamních plakátech. "Přihlásila jsem se sama ze zvědavosti," prohlásila Tvář sympatie pro letošní rok Hejdová, která na železnici pracuje už osm let.

Finalisty soutěže v mužské a ženské kategorii vybrali přímo cestující. Byli mezi nimi například vlakvedoucí, pokladní, výpravčí, programátoři, systémoví inženýři nebo stevardi z lůžkových vozů. Do soutěže se přitom zaměstnanci ČD hlásili sami. Definitivní vítěze oznámila v sobotu večer v Národním domě na pražských Vinohradech odborná porota. Soutěžící přitom museli obstát třeba při módní přehlídce a odpovídat na otázky moderátorů.

Vítězové soutěže dostali ceny - poukazy na nákup oblečení nebo spotřební elektroniku. Za propůjčení tváře na reklamní plakáty ale nejsou nijak zvlášť odměňováni. Například odměnou pro loňské vítěze byla možnost cestovat se zpěvákem Karlem Gottem vlakem do Vídně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám