Hlavní obsah

Cantat přednesl závěrečné prohlášení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VILNIUS

Francouzská rocková hvězda Bertrand Cantat v pondělí u soudu v litevském Vilniusu učinila vlastní závěrečné prohlášení. Zpěvák čelí obvinění z vraždy své přítelkyně Marie Trintignantové, kterou loni v červnu fyzicky napadl. Herečka upadla do kómatu, po převozu do francouzské nemocnice zemřela.

Foto: Manon Deboise
Článek

Dnešní Cantatovo vystoupení před tribunálem bylo velice krátké. Během deseti minut požádal rodinu oběti odpuštění z celého svého srdce.

"Vím, že s tím nemohu nic udělat. Vím, že mohu jen požádat o odpouštění, jak jsem to již učinil na začátku procesu, požádat o prominutí z hloubi celého mého srdce," prohlásil dojatý 40eltý zpěvák skupiny Noir Désir.

Cantat: Marii miluji

"Chci vám říci, že jsem si plně vědom závažnosti důsledků této situace. Nesu za svůj čin zodpovědnost, přestože jsem toto nikdy nechtěl. Ve vteřině, která předcházela mému úderu, jsem nevěděl, že to učiním," pokračoval Cantat.

"Nerozumím tomu, nemohu to pochopit," řekl Bertrand před soudem, "Marii jsem miloval celou svou bytostí. Miluji ji a milovat ji budu navždy," vyznal se rocker.

Francouzská herečka loni natáčela ve Vilniusu film Colette v režii své matky Nadine. V hotelu, kde pobývala se svým přítelem Bertrandem, došlo mezi milenci k hádce,  při níž ji Cantat uhodil, Marie spadla na zem a přivodila si četná poranění hlavy.

Z vilniuské nemocnice byla převezena do zdravotnického zařízení ve Francii, kde 1. srpna 2003 svým zraněním podlehla. Zanechala po sobě čtyři děti.

Soud ve Vilniusu vynese konečný rozsudek 29. března. Státní prokurátor pro zpěváka požaduje trest ve výši devíti let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám