Hlavní obsah

Britský prodejce BMW rozdává zákazníkům deštníky jako štíty proti rackům

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Guildford

Rackové nejsou obvyklým problémem, který by trápil prodejce automobilů. V jednom anglickém showroomu automobilky BMW jsou ovšem rackové problémem číslo jedna. Situace tam je dokonce natolik závažná, že se majitelé prodejny rozhodli zákazníkům rozdávat deštníky jako „štíty“ proti náletům racků z nedalekého překladiště odpadků.

Foto: Profimedia.cz

Britského prodejce automobilů trápí racci, kteří svými výkaly bombardují zákazníky i auta. Ilustrační foto

Článek

Rackové u dealera Vines v Guildfordu bombardují svými výkaly všechna auta v dosahu a nezastaví se ani před personálem a zákazníky. Za zvýšeným počtem racků je podle vedoucího ve Vines, Marka Hollandse, nedaleká skládka, která tak prodejcům dělá ze života peklo.

"Zákazníky musíme varovat a rozdáváme jim deštníky, když se chystají na naše nádvoří. Kdo totiž v rychlosti nepřekoná vzdálenost mezi showroomem a auty, ten skončí jako dalmatin," řekl deníku The Daily Telegraph Hollands.

Popelářské vozy se na místním překladišti zbavují svého nákladu minimálně třikrát denně. Dovežené odpadky pak přitahují přibližně stovku racků, kteří znečišťují celé okolí. Prodejna kvůli nim dokonce musí platit tisíce liber navíc za mytí a opravu aut.

"Nejhorší je, že samotné ptačí exkrementy naleptávají lak. Obsahují v sobě totiž kyselinu, takže pokud je necháte na autech příliš dlouho, poškodí jeho povrch. Na dvorku jsme ale našli i zbytky kuřat a čajové sáčky, které rovněž zanechávají na autech stopy," dodal Hollands.

Řešením jsou draci

Podle Hollandse tento kritický stav zapříčinili pracovníci skládky, kteří v posledních měsících odpadky nijak nepřikrývají. Předchozí pracovníci přitom odpadky před racky vždy dobře schovávali.

"Jsme si vědomi toho, že se v poslední době v okolí objevilo velké množství racků. Prověřujeme naše kontrolní mechanismy a zatím jsme se na základě souhlasu agentury pro životní prostředí rozhodli pro dočasné řešení," řekl Gareth Swain, regionální manažer společnosti, která překladiště odpadků z velké části spravuje.

"V následujících týdnech vypustíme nad překladiště odpadků dva draky ve tvaru jestřábů, kteří budou racky odrazovat," dodal na závěr Swain.

Reklama

Výběr článků

Načítám