Hlavní obsah

Britská rodina opustila dům, který okupuje pavouk z Afghánistánu

Novinky, jky, Novinky, BBC
LONDÝN

Rodina vojáka Rodneyho Griffithse bleskurychle opustila dům poté, co zjistila, že se po něm pohybuje velký pavouk, kterého voják pravděpodobně omylem dovezl v batohu z Afghánistánu. Lorraine Griffithsová se tak se svými třemi dětmi z domu v Colchesteru raději vystěhovala.

Foto: Profimedia.cz

Toto stvoření se po domě v britském Colchesteru prohání.

Článek

Z Afghánistánu až do britského hrabství Essex, takovou cestu pravděpodobně vykonal, než ženu 32letého vojáka vyděsil. Rodina se teď odmítá do domu vrátit do té doby, než bude velký pavouk pískové barvy experty odchycen.

Tvor, který se pohybuje po domě, však pravděpodobně není pavouk, ale pavoukovec řádu solifugy. Tito živočichové dosahují velikosti až 10 cm. Na rozdíl od pavouků však nemají ve svém těle jed.

Organizace RSPCA, která se o odchyt podobných živočichů stará, potvrdila, že dům jeden z jejích pracovníků navštívil, zvíře však nedokázal lokalizovat.

"Pokud je to pavoukovec, který dle popisu myslíme, že by to měl být, tak je to v pořádku. Normálně neútočí na lidi, nicméně musíme dodat, že jejich kousnutí je bolestivé," řekla mluvčí RSPCA.

Manžel zpět v Afghánistánu

Paní Griffithsová je přesvědčená, že pavouka přivezl do Anglie její manžel, když se v červnu vracel ze služby v Afghánistánu. Ten už mezitím odcestoval zpět do nebezpečné destinace a nemůže tak své manželce pomoci.

Pavouka prý spatřil elektrikář pracující v domě a stejně tak i dvě z jejích tří dětí. Pomocí internetu se pak pokusili společně pavouka identifikovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám