Hlavní obsah

Britney Spearsové svítá naděje na svobodu. Otec navrhl zrušení opatrovnictví

Americká zpěvačka Britney Spearsová se nakonec přece jenom dočká zrušení dohledu, který nad ní drží její otec. Jamie Spears podal u losangeleského soudu žádost o ukončení 13 let trvajícího opatrovnictví, v jehož rámci dohlížel na její život a finance. Se žádostí o zrušení opatrovnictví Spearsová před dvěma měsíci u soudu neuspěla.

Foto: ČTK/AP

Jamie Spears (vlevo) na snímku z roku 2012 a jeho dcera, zpěvačka Britney Spearsová na fotografii z roku 2017

Článek

Otec Spearsové nyní sám podal žádost o zrušení. „Má právo na to, aby soud vážně zvážil, zda je toto opatrovnictví stále nutné,” citoval osmašedesátiletého Spearse britský server BBC.

Soud v Los Angeles tak nyní bude projednávat, zda se okolnosti změnily natolik, aby bylo možné 13 let staré rozhodnutí zrušit. „Pokud paní Spearsová věří, že se dokáže o svůj život postarat sama, pan Spears se domnívá, že by měla tuto možnost dostat. Pro svoji dceru chce jen to nejlepší,” píše se v dokumentu, který byl předložen Nejvyššímu soudu.

Britney Spearsová se otcova dohledu nezbaví

Kultura

Urážlivé a kruté opatrovnictví

Devětatřicetiletá popová legenda se za poslední dva roky pokoušela zrušit opatrovnictví hned dvakrát. Označuje ho za „zneužívající a urážlivé”, otcovo chování pak za „kruté”. Poznamenala rovněž, že jí bylo vyhrožováno, že pokud nesplní otcovy požadavky, nebude moci vídat svoje děti.

Opatrovnictví bylo nařízeno v roce 2008, kdy se objevily obavy o duševní zdraví Spearsové. Na základě soudního rozhodnutí získal Jamie Spears kontrolu nad majetkem své dcery a dalšími aspekty jejího života.

V roce 2019 odstoupil Spears z funkce osobního opatrovníka své dcery, ale nadále dohlíží společně se soukromou firmou Bes­semer Trust na její obchodní záležitosti. Právě zmíněná firma má být po možném ukončení opatrovnictví jediným správcem těchto záležitostí.

Reklama

Výběr článků

Načítám