Hlavní obsah

Brit se vloupal do baru, zničil vybavení a usnul. Po probuzení se zabarikádoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během loňského léta, kdy se provozovatelé britských barů a restaurací potýkali s následky prvního lockdownu, zůstal jeden z nich stát jako opařený. V pronajatém baru v Newcastlu totiž nad ránem objevil opilce, který se do podniku vloupal a celý ho zdemoloval. Výtečníka nyní soud poslal za mříže.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Třicetiletý Marius Petrikas se dopustil hned několika porušení zákona. Kromě toho, že se do podniku vloupal a vypil značnou dávku alkoholu, z neznámých důvodů způsobil také majetkovou škodu v hodnotě asi 21 tisíc liber (617 tisíc korun), když rozbil vybavení baru.

„Přišlo to v tu nejméně vhodnou dobu,” přiznal David King, majitel podniku, jenž spícího zloděje a vandala objevil, jak spokojeně odfukuje na gauči. Kvůli absolutně zničenému interiéru navíc podnik musel během loňského léta, kdy ještě byly restaurace otevřené, zavřít a pustit se do nákladných oprav.

Hospůdka, kde sedával i Tolkien, po 455 letech existence zkrachovala

Koktejl

„Pronajímatel podniku si v šest hodin ráno všiml, že jsou poškozené dveře, a uvnitř slyšel chrápání. Po vyrušení se Petrikas vzbudil a zabarikádoval se uvnitř, použil k tomu sudy s pivem a nábytek, poničil chladící zařízení a strhl ze zdi bezpečnostní kameru,” zaznělo nyní u soudu.

Policie po příjezdu na místo muže, který trpí rovněž psychickými problémy, zadržela a od loňského léta trávil Brit čas ve vazbě. Soud jej nyní poslal na 12 měsíců do vězení, vzhledem k tomu, že si ale značnou část trestu odsloužil již ve vazbě, jeho výkon trestu nyní bude trvat už jen několik měsíců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám