Hlavní obsah

Brit dostal v práci infarkt, místo převozu do nemocnice mu řekli, ať dokončí směnu

Novinky, nčs

Rob Craggs z Velké Británie pracoval jako elektrikář nedaleko Sunderlandu v hrabství Tyne and Wear na severovýchodě Anglie. Během pracovní směny dostal infarkt, jeho zaměstnavatel ho ale nabádal, aby před návštěvou nemocnice nejdříve dokončil rozdělanou práci. Později ho měl navíc šéf společnosti uplácet výměnou za mlčenlivost. Nyní Craggs vysoudil tučnou kompenzaci, píše server Metro.

Foto: Profimedia.cz

Elektrikář dostal v práci infarkt. Ilustrační foto

Článek

Craggs se dočkal od bývalého zaměstnavatele kompenzace ve výši 12 tisíc liber (350 tisíc korun). Během pracovní směny dostal infarkt, ale jeho šéf Ian Derbyshire ho nabádal, aby místo vyhledání lékařské péče raději dokončil směnu. Později měl Derbyshire svému tehdejšímu zaměstnanci nabídnout peníze výměnou za to, že pomlčí o tom, co se na směně stalo.

Derbyshire Craggsovu verzi odmítl, vypověděl, že si nepamatuje, že by něco takového řekl, a svého bývalého zaměstnance nazval před soudem „prolhaným bastardem”. Na soudním slyšení rovněž zaznělo, že po incidentu Craggs trpěl úzkostmi a depresemi. Podle svých slov nebyl schopen sám vyjít na ulici či řídit automobil v obavě z další srdeční příhody.

Zákazník na pizze objevil hákový kříž ze salámů. Zaměstnanci dostali výpověď

Koktejl

Craggs dal v práci výpověď poté, co se dostal s vedením firmy do hádky. Údajně mu mělo být sděleno, že praktičtí lékaři rozdávají neschopenky lidem, aby mohli sedět doma a hrát počítačové hry. Po dobu půlroční rekonvalescence se navíc vedení firmy o svého zaměstnance prakticky nezajímalo.

Porota nakonec dala za pravdu Craggsovi. „Očekávali bychom, že zaměstnavatel bude po dobu rekonvalescence se svým zaměstnancem v kontaktu a bude se zajímat o jeho zdravotní stav. V tom ale společnost zcela selhala,” uvedla porota a uznala Craggsův nárok na odškodnění ve výši 12 095 liber (351 tisíc korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám