Hlavní obsah

Bránili mu vstoupit do domu, tak zavolal na opilé losy policii

– Stockholm
Novinky, vps

S neobvyklými vetřelci se musel minulý týden na své zahradě potýkat jeden obyvatel z ostrova Ingarö na předměstí Stockholmu. Skupina pěti opilých losů, kteří zkonzumovali příliš velké množství spadlých zkvašených jablek, mu tam bránila ve vstupu do domu. Zoufalý muž neměl jinou možnost, než si vyžádat pomoc policie, napsala švédská verze serveru The Local.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Pět opilých losů ohrožovalo obyvatele města a bránili mu ve vstupu do jeho domu,“ stálo v hlášení. Policejní mluvčí uvedl, že občan volal muže zákona naprosto oprávněně.

„Nejsem překvapený, že zavolal policii. Opilí losi můžou být opravdu nebezpeční, nemají strach. Místo toho, aby před člověkem utekli, jdou k němu. Mohli by dokonce zaútočit,“ řekl mluvčí Albin Näverberg.

Losi, konkrétně čtyři dospělí a jedno mládě, se opili poté, co zkonzumovali spadaná zkvašená jablka na zahradě. Než ale policie přijela na místo, odešli pryč. Policisté proto jen majiteli domu doporučili, ať spadaná jablka vždy včas uklidí a vyhne se tak dalším nepříjemnostem.

Tyto případy nejsou ve Skandinávii ničím neobvyklým. Jak dodal Näverberg pro The Local, s příchodem podzimu, kdy začnou jablka a další ovoce padat ze stromů, očekává, že policie obdrží od občanů desítky podobných telefonátů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám