Hlavní obsah

Bouře vyplavila delfíny v Thajsku na mělčinu. Místní měli plné ruce práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouře zasáhla thajské pobřeží a na plážích po celé zemi museli lidé zachraňovat delfíny, kteří uvízli na plážích. Na videu je vidět záchranná akce v provincii Phang Nga.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Místní zachraňovali po bouři delfíny uvízlé na mělčiněVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Delfíny 26. června z jejich kurzu vychýlil silný vítr, který přinesla bouře, jež zasáhla celé jihozápadní pobřeží Thajska. Místní obyvatelé se okamžitě vydali mořským savcům uvízlým na písčité pláži pomoci.

Ruští námořníci zachránili psa, který uvízl na ledové kře

Koktejl

Pět delfínů z 13členné skupiny bylo stále naživu a díky pomoci místních a také přivolaných záchranářů se je podařilo zachránit. Delfíni byli zabaleni do mokrých hadrů a místní jim pomáhali plavat ve vodě, aby si zvykli opět na moře, než budou vypuštěni.

„Podařilo se nám zachránit 5 delfínů, ale osm jich na druhou stranu zahynulo. Nyní musíme zjistit, co způsobilo jejich smrt,“ vyjádřilo se k události Centrum pro vzácné mořské tvory v Phuketu. Mrtví delfíni budou tamní veterináři pitvat.

V Thajsku se do kuchyně proboural mlsný slon

Koktejl

Podobnou situaci přitom zaznamenali na několika místech v oblasti Andamanského moře. Zároveň u ostrova Severní Andaman došlo k několika případům úniku ropy, což někteří thajští vědci dávají do souvislosti s možnou příčinou smrti a podivného chování delfínů.

Reklama

Výběr článků

Načítám