Hlavní obsah

Bosenská soudkyně, která se ve své pracovně slunila nahá, se smí vrátit do práce

Pětatřicetiletá soudkyně Nejvyššího soudu Federace Bosny a Hercegoviny Enisa Bilajacová se smí vrátit do práce. Loni v květnu přišla do zaměstnání velmi brzy ráno a využila toho k relaxaci. Zamkla se ve své pracovně a slunila zcela nahá na stole. Jenže ji někdo z protější budovy vyfotil. V disciplinárním řízení byla zbavena své funkce. Téměř po roce se smí vrátit do práce.

Foto: avaz.ba

Takto zachytili soudkyni z protější budovy, když se slunila

Článek

Pětatřicetiletá soudkyně Bilajacová získala díky fotkám, které zveřejnily bosenské deníky, značnou popularitu. I když trochu kontroverzní.

Hájila se tím, že se slunila v zamčené místnosti a netušila, že ji bude někdo šmírovat z protější budovy. Nahotou nikoho nechtěla děsit, ani ohromit.

Disciplinární komise Nejvyššího soudu v Sarajevu rozhodla, že soudkyně poškodila dobré jméno celé instituce a musí být propuštěna. „Její chování jako soudkyně bylo nepřijatelné,“ uvedl tehdy mluvčí soudu pro deník Kurir.

Soudkyně se ale rozhodla obhajovat a jedenáct měsíců bojovala o návrat o svého úřadu. Nadřízený správní orgán teď rozhodl, že musí být znova přijata do práce, protože nechtěla záměrně poškodit svou profesionální důvěryhodnost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám