Hlavní obsah

Boháčem na okamžik. Vidinu desítek miliónů eur rozmetala chyba novin

Právo, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oči pro pláč zbyly Jensi Neumannovi (43) z východoněmeckého Malchowa. V časopisu Berliner Kurier si přečetl tažená čísla Eurojackpotu a na okamžik se mu zastavilo srdce. Měl ta čísla na tiketu, což by znamenalo výhru 60 miliónů eur (cca 1,6 miliardy Kč).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Kontroloval jsem čísla pořád dokola a pak mě zaplavila euforie. Až jsem se bál, abych nedostal infarkt,“ říká muž. Chtěl si být ale stoprocentně jist, a tak pustil teletext. Tam však svítila úplně jiná čísla. Pospíchal do trafiky koupit další noviny pro kontrolu, ale tam byla zase čísla správná – tedy ta, která měl vsazená on.

Nervy drásající drama skončilo po deseti minutách banálním zjištěním – deník omylem otiskl čísla ze staré výhry z minulého týdne. Neumann si vyslechl lakonickou omluvu a upozornění, že tištěné výsledky jsou „bez záruky“.

„Samozřejmě že nikdo nepotřebuje k životu 60 miliónů eur. Já rozhodně ne,“ řekl Jens později, když emoce opadly. „Ještě že jsem si hned neobjednal ferrari,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám