Hlavní obsah

Bez rozloučení opustil svého psa. Ten už tři roky čeká před domem

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádnou věrnost prokazuje pes v čínském městě Si-an. Když ho jeho korejský majitel před třemi lety bez rozloučení opustil a odstěhoval se do své vlasti, zůstal čtyřnohý Hei Zi nadále věrný svému bydlišti, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Když se v roce 2017 odstěhoval majitel psa jménem Hei Zi zpátky do Jižní Koreje, neobtěžoval se s sebou vzít svého psa, se kterým se dokonce ani nerozloučil a nechal jej na ulici napospas vlastnímu osudu.

Věrný Hei Zi si to však nevzal osobně a od té doby chodí před dům každý den čekat, jestli se náhodou jeho majitel nevrátil. Sousedka Chuej-li Wangová zburcovala svoje okolí, aby osamělému psovi pomohli dřív, než bude odchycen jako tulák a umístěn do útulku.

Most přátelství

I když se někteří sousedé psa bojí a považují ho za nebezpečného, Wangová bojovala za to, aby se i ostatní lidé chovali k psovi jako k vlastnímu mazlíčkovi. „Kolikrát mu dáváme jídlo, které mají dostat naši psi. Hei Zi se tady pro nás stal takovým mostem přátelství. Jinak jsme se totiž se sousedy příliš nebavili,” říká Wangová.

Fenka huskyho vyrazila na procházku s dronem

Koktejl

„Čeká tady od té doby, co jeho majitel odjel pryč. Nikdy ho nenapadlo jít k někomu jinému, čeká každý den a každou noc, jestli se náhodou nevrátí jeho páníček. Nikdy nebyl žádný problém, že by třeba napadl jiného psa či dítě,” potvrzuje žena, která zorganizovala finanční sbírku, která sloužila na zaplacení veterináři, který psa zbavil parazitů. Pes si také může odpočinout v provizorním přístřešku, který mu místní vyrobili.

Američan měl učit psa řídit a ujíždět policii. Byl zatčen

AutoMoto

Nyní se Hei Zi chystá na další vyšetření, což je začátek cesty k tomu, aby si našel nového majitele, který jej už neopustí, a dostane se mu tak potřebné lásky, na kterou dennodenně čeká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám