Hlavní obsah

Bez jištění a 35 metrů nad vodou. Provazochodkyně přešla přes Vltavu

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vrcholem slavnostního zahájení letošního festivalu Letní Letná bylo číslo světoznámé provazochodkyně Tatiany-Mosio Bongonga. Bez jištění a ve výšce 35 metrů se přes napnuté lano dlouhé 350 metrů vydala přes Vltavu.

Záznam: Provazochodkyně přejde po laně 350 metrů přes Vltavu Video: Novinky.cz/ ČTK

 
Článek

Pětatřicetiletá umělkyně z francouzského souboru Cie Basinga se přes Vltavu vydala od budovy právnické fakulty. Přes 350 metrů dlouhou cestu po laně nataženém vedle Čechova mostu zakončila provazochodkyně zhruba po 40 minutách u kaple svaté Máří Magdalény.

„Není důležité, jak je vysoko nebo jak dlouhý provaz je. Beru to vždy jako něco nového, jako novou příležitost. Beru to jako štěstí být na novém místě, v novém prostředí. Dívat se na novou krajinu a na nové diváky,“ řekla Novinkám Bongonga před vystoupením s tím, že věří, že ve Vltavě si nezaplave.

Foto: Novinky

Tatiana-Mosio Bongonga se věnuje provazochodectví od svých devíti let a učila se u největších mistrů svého řemesla, jako je Tony Gardin, Didier Pasquette, Rudy Omankovsky či Isabelle Brissetová. Účinkovala na slavnostním zahájení Panafrického festivalu v Alžíru či na cirkusovém festivalu World Circus Festival of Tomorrow, kde ji během vystoupení doprovázel na kytaru její otec.

Zahájení festivalu Letní Letná pokračuje několika open air představeními a koncertem, pro návštěvníky je zdarma. Festival bude probíhat až do konce srpna a představí zahraniční i české soubory nové cirkusové scény.

Provazochodkyně přejde na laně Vltavu. Ve výšce 35 metrů nad zemí se bude procházet bez jištěníVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám