Hlavní obsah

Bez jídla a pití přežila 8 dní v havarovaném voze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Sedmnáctiletá Američanka přežila celých osm dní bez jídla a pití ve voze, v němž začátkem října havarovala. Teprve v neděli ji nalezla Shra Nohrová, matka dívčiny kamarádky, která tvrdí, že o zraněné dívce snila. Napsal to v pondělí americký tisk.

Foto: Královédvorský chrámový sbor (archiv)

Benefiční koncert, na němž vystoupili herec Jan Hartl a cembalista Jaroslav Tůma, přinesl úctyhodných 17 170 korun na záchranu varhan v Hajnici.

Článek

Laura Hatchová byla naposledy viděna 2. října. Policie ji nehledala, neboť se domnívala, že dívka jednoduše utekla z domova a že se brzy sama opět vrátí. Rodiče však z vlastní iniciativy vyhlásili pátrací akci.

Hatchovou našli až v neděli v její toyotě, která se zapříčila mezi stromy v roklině v Redmondu ve státě Washington. Stejné místo přitom již předtím dvě stě dobrovolníků marně prohledávalo.

Sen se stal realitou

Díky své vizi se tam pak ale vrátila Nohrová, která nabyla přesvědčení, že se dívka nachází namáčknutá pod autem, které se ze silnice zřítilo do hloubky 45 metrů. Její sen se proměnil ve skutečnost. "Řekla jsem jí, že ji lidé hledají a že ji milují," vypověděla Nohrová, která přivolala první pomoc.

Dívka musela být hospitalizována. V pondělí byl její zdravotní stav kritický. Kromě četných zlomenin končetin a poranění obličeje byla velmi dehydratovaná. Lékaři se rovněž domnívají, že by se jí v oblasti mozku mohly vyskytnout krevní sraženiny.

"Báli jsme se, že už ji nikdy nenajdeme," řekla Lauřina sestra Amy pro místní televizní stanici King. "Je to ta nejlepší věc, která se mohla stát. Představovali jsme si milióny možných tragických scénářů."

Reklama

Související témata:

Související články

Řidič vlekl za jeepem dítě v kočárku

Řidič, který v podnapilém stavu usedl za volant svého jeepu, strh z chodníku kočárek s roční holčičkou. Přesto nezastavil a dva kilometry táhl kočárek...

Dítě přežilo 14metrový let vzduchem

Dvanáctiletá dívka Amanda jako zázrakem přežila dálniční nehodu na Floridě, při které vypadla z auta a letěla vzduchem celých čtrnáct metrů. Přesto však musela...

Výběr článků

Načítám