Hlavní obsah

Baldachýn: George Bush a mimozemšťané!

Novinky, Tomáš Baldýnský

Vedle přesvědčivých důkazů o tom, že George W. Bush má informace o existenci ufonů, se dnes ještě dozvíme o trestních sazbách za pokus o ostravskou televizní soutěž, zasoutěžíme si s týdeníkem SPY, zjistíme čtvrtinu pravdy o Matrixu a dozvíme se něco o přepisování historie. A hlavně - S OBRÁZKY!

Foto: Jiří Šmucler

La Grande Arche (Velký oblouk) byl dokončen v r. 1989 k 200. výročí Velké francouzské revoluce

Článek

Chápu, že v současné době je společnost plně zaneprázdněna hledáním prezidenta, pomlouváním kandidátů na funkci generálního ředitele České televize a přípravou na válku v Iráku. Přesto si myslím, že bychom se právě nyní měli zamýšlet nad tím, kdo by měl jít sedět za novou soutěž České televize Hodina pravdy. Doufám, že oceňujete moji toleranci a lidskost - neříkám, že by za tenhle pořad měl jít někdo ke zdi. Ani nepožaduji demolici ostravského studia České televize, ačkoliv bych proto měl jistě řadu důvodů. Jen mi připadá, že bychom se na lidi, kteří odmění rodinu Vodičkových z Ostravy-Poruby za to, že se naučí nazpaměť 57 vlakových stanic na trati Ostrava - Kyjov tam a zpět, měli dívat stejnýma očima jako na obchodníky s lehkými topnými oleji.

Po shlédnutí prvního dílu této soutěže jsem požádal programátory Novinek, aby mi umožnili vložit obrázek do textu.

Děkuji, hned je mi lépe...

Ale zase úplně dobře mi taky není. Poté, co Baldachýn vykradl Blesk, objevil se Glum For President na stránkách mého vůbec nejoblíbenějšího periodika. Časopisu Spy.

Protože jsem už přišel na chuť nejrůznějším druhům bizarní komunikace, zaslal jsem kolegovi Höppnerovi ze Spye e-mail s žádostí o vysvětlení. Ovšem pak jsem se pokusil vžít do jeho neradostné situace a ve spolupráci se serverem Kompost.cz jsem vyhlásil soutěž se sloganem "Je to v háji, pomoz Spáji". A vás všechny vyzývám k účasti.

Hloupé je, že mi ten Spy celou akci "Glum For President" úplně zošklivil. Přemýšlím nad nějakým jiným kandidátem. Že by...

Krátce

- Warner Bros. zveřejnili první díl ze čtyřdílné série animovaných filmů, které vám mají objasnit, co je to Matrix. Protože se jedná o stahování mnoha desítek až stovek megabajtů, dohodli jsme se s Františkem Fukou, že já vás teď na to upozorním, vy si to stáhnete a František vám to příští středu ve svém FFFilmu vysvětlí.

- Musím říci, že mě to vkládání obrázků ohromně baví!

- A ještě jeden!

Matrix has you, Frodo...

Dobře... už toho nechám.

- Trosky Columbie ještě nevychladly a už se začíná přepisovat historie. Ačkoliv představitelé Universalu už potvrdili, že se scéna s raketoplánem z filmu Core nebude vystřihovat (František Fuka o tom víc píše zde), jiní se činí co jim síly stačí. Tak tenhle článek vyšel v den katastrofy a měl věštecký titulek: "Space shuttle may provide a sky show / But overhead clouds could spoil local viewing" (Přistání raketoplánu možná předvede světelnou šou / Ale mraky někde zakryjí výhled). Dnes už se jmenuje "Lidé z okolí San Francisca možná zahlédnou raketoplán / Ale mraky někde zakryjí výhled". A Washington Post, který dokonce s drobným předstihem vydal článek naznačující, že raketoplán v pořádku přistál: "With security tighter than usual, space shuttle Columbia streaked toward a Florida touchdown Saturday to end a successful 16-day scientific research mission that included the first Israeli astronaut." (Za přísnějších bezpečnostních opatření než obvykle se přiblížil raketoplán Columbia k floridské přistávací dráze a zakončil úspěšnou 16ti denní vědeckou misi za účasti prvního izraelského kosmonauta.), článek na webu promptně zaměnil za strhující reportáž o raketoplánu, jenž se v plamenech dezintegroval nad Texasem. Zdá se, že všichni dělají co mohou, aby nám mraky zakryly výhled. Na tomto místě bych rád poznamenal, že jsem společně s Nostradamem a Helenou Růžičkovou dezintegraci Columbie předpověděl už před mnoha lety. Když jsem jako desetiletý poprvé viděl fotografii raketoplánu, prohlásil jsem: "Tohle nikdy lítat nebude..." A vidíte, měl jsem pravdu.

- Pro pořádek však musím dodat, že jsem měl vždycky dojem, že tohle taky nikdy lítat nebude.

 Klikněte na obrázek a vznesete se také...

George W. Bush a E. T.

Problém se zprávami tiskových agentur je v tom, že vám vždycky zamlčí to, co vás na věci nejvíce zajímá. V odůvodnění státního rozpočtu, které předložil George W. Bush Kongresu můžete najít důkaz, že agent Mulder měl pravdu. Ano, ve vesmíru jsou mimozemšťané a americká vláda o tom ví. Samozřejmě musíte číst mezi řádky jedna z pasáží zprávy se jmenuje "Kde jsou skuteční vesmírní vetřelci?" a obsahuje větu: "Perhaps the notion that "there's something out there is closer to reality than we have imagined." (Možná ten pocit, že je skutečně "něco tam venku" je blíž realitě než jsme si představovali.) To všechno nás ve spojení s pragmaticky ověřenou pravdou, že politici nikdy pro jistotu nekladou otázky, na něž by neznali odpověď, vede jasným směrem. Mimozemšťani už jsou mezi námi. Podíváme-li se tímto prizmatem na všechny poslední události, na nepřímé důkazy o tom, že se na demolici Světového obchodního centra podílely létající talíře, na neustálé poznámky Colina Powella týkající se "nelidskosti" Saddáma Hussajna, už nám asi bude jasné, odkud vítr fouká. Ano - George W. Bush vede válku za záchranu lidstva. A nikdo si toho neváží. Zvažme tedy ještě všechna pro a proti. Přichází hodina pravdy!

Hezký den!

Reklama

Související články

Baldachýn: Bulvární loupež!

A tak zatímco do České televize přišlo víc než 20 000 dětských obrázků Vydrýska, Václav Chaloupek natáčí nový seriál. Ovšem o tom se v dnešním Baldachýnu...

Výběr článků

Načítám