Hlavní obsah

Australští řidiči mají bujnou fantazii

– SYDNEY

Řidiči automobilů jsou občas jako malí školáčci, kteří přišli pozdě a snaží se najít co nejlepší výmluvu, aby je pan učitel nepotrestal. Myslí si to přinejmenším australští policisté, kteří zveřejnili přehled nejhloupějších výmluv, s jakými se v poslední době setkali při snaze řidičů vysvětlit očividná porušení dopravních předpisů, píše australský list Sunday Territorian.

Článek

Mezi nejhorší výmluvy jednoznačně zařadili ženu, která tvrdila, že nemůže mít zapnutý bezpečnostní pás, "protože má příliš citlivá ňadra". Další hříšnice vysvětlovala, že měla rozepnutý pás, "protože se právě převlékala", a při stejném přestupku přistižený muž si pro změnu stěžoval, že "je to příšerná otrava, pořád se zapínat a odepínat, když nastupuje a vystupuje z auta".

Sami policisté přiznávají, že pro porušení předpisů mohou mít řidiči závažný důvod, a proto je vždycky nechají motivy svého počínání vysvětlit. Ale výmluvy typu: "Projel jsem na červenou, protože jsem jel moc rychle a nestačil jsem zastavit", mezi ně rozhodně nepatří, stejně jako důvody uváděné coby omluva rychlé jízdy: "Musel jsem šlápnout na plyn, protože jsem vás chtěl předjet", "Pospíchám k benzínce, jelikož mi dochází benzin", "Mám průjem" či "Jedu na pohřeb a už mám zpoždění". Ovšem ta poslední výmluva by se snadno mohla stát pravdou, pokud nebudou řidiči dodržovat dopravní předpisy, varuje policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám