Hlavní obsah

Australské město terorizují přemnožení kaloni, pod jejich vahou praskají větve

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ingham

Město Ingham na severovýchodě Austrálie zaplavili kaloni. Je jich tam mnohonásobně víc než místních obyvatel. Pod vahou kaloňů se lámou dokonce větve na stromech, informovala agentura Reuters. Někteří rodiče uvažují o tom, že z bezpečnostních důvodů přestanou posílat své děti do školy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V australském Inghamu se usadilo statisícové hejno kaloňůVideo: Reuters

 
Článek

V Inghamu ve státě Queensland to vypadá podobně jako v Hitchcockově filmu Ptáci. Nad hlavami obyvatel krouží ve vzduchu statisícové hejno kaloňů. Hlavní kolonie sídlí nedaleko nemocnice. Záchranářské vrtulníky proto musely začít přistávat na náhradním místě.

Jiná kolonie se zase nachází poblíž místní školy. Na stromech v parcích visí tito létající savci v takovém množství, že větve jejich váhu neudrží.

Kaloni jsou v Queenslandu chráněni ze zákona; lokální zastupitelstva tak mají svázané ruce v boji proti jejich přemnožení. Tito savci přitom mohou přenášet lysavirus způsobující onemocnění podobné vzteklině. Všechny tři dosud potvrzené případy nákazy v Austrálii skončily smrtí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám