Hlavní obsah

Australská pláž Bondi byla uzavřena, voda se zbarvila do krvava

Novinky, vps
Sydney

Turisté a místní obyvatelé, kteří se v úterý vydali na slavnou pláž Bondi v Sydney, byli zklamaní. Pláž byla totiž uzavřena kvůli zvláštnímu přírodnímu jevu, při kterém chaluhy zbarvily vodu do ruda. Takto znečištěná voda může lidem způsobit zdravotní problémy, i přesto se ale našli jedinci, kteří ve vodě plavali. Informoval o tom deník Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Věhlasnou Bondi Beach v Austrálii zalil krvavě zbarvený příliv

 
Článek

Přírodní úkaz, který zbarví vodu do ruda nebo do jiné barvy, nastává když „rozkvete“ obrovská masa chaluh. Výsledek pak bývá často stejně spektakulární jako v tomto případě. Zbarvená voda sice není životu nebezpečná, ale může lidem způsobit zdravotní problémy.

„Jsou tu určitá rizika pro lidské zdraví. Voda může podráždit kůži a také oči, proto zůstane pláž až do úplného zmizení chaluh uzavřená,“ řekl mluvčí místní radnice, která rozhodla o uzavření pláže.

Na místo přijeli i hygienici, kteří z vody odebrali vzorky. Podle nich je téměř jisté, že zbarvení chaluh nebylo způsobeno znečištěním, i přesto ale prověří míru odpadu ve vodě.

Pláž Bondi je nejpopulárnější pláží v Sydney, a tak turisté i tamní obchodníci doufají, že barevné řasy do pátku zmizí. Očekává se totiž velmi teplý víkend a ztráta desítek tisíc návštěvníků by byla citelná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám