Hlavní obsah

Australan zachránil manželku před žralokem, dal mu pěstí

Australan Mark Rapley předvedl heroický čin, když skočil ze svého surfu na žraloka, který napadl jeho ženu poblíž pláže a několikrát ho udeřil pěstí, dokud jeho družku zvíře nepustilo. Své pětatřicetileté manželce Chantelle Doyleové následně pomohl doplavat na pobřeží, odkud ji převezla helikoptéra do nemocnice s těžkým poraněním pravé nohy, napsal zpravodajský server BBC.

Foto: Profimedia.cz

Žralok bílý

Článek

Podle expertů útočilo zřejmě mládě žraloka bílého dlouhé asi tři metry. „Tenhle chlapík tam dopádloval a seskočil ze svého prkna na toho žraloka a mlátil do něj, aby ji pustil a pak jí pomohl zpátky na pláž,” poznamenal Steven Pearce, šéf místních plavčíků z města Port Macquarie na východě Austrálie, kde k incidentu došlo. Jednalo se podle něj o hrdinský čin.

Podle jednoho z tamních záchranářů si však zaslouží pochvalu také další lidé přítomní na pláži, kteří raněné poskytli okamžitou pomoc.

Žralok zabil ženu, asi si ji spletl s tuleněm

Amerika

Připomněl rovněž, že se jedná již o třetí podobný útok v této oblasti za letošní rok. Napadenou surfařku Doyleovou podle něj čeká operace, je však ve stabilním stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám