Hlavní obsah

Americký soud poslal ženu za mříže kvůli kalhotám spadlým příliš nízko

Novinky, Dagmar Plecháčová
New Orleans

Skutečnost, že k soudu se má chodit ve slušném oblečení, si jednou pro vždy zapamatuje třiadvacetiletá Kimberly Senetteová. Tu poslal soud v New Orleans na deset dní za mříže s odůvodněním, že pohrdala soudem. Mladá Američanka přitom přišla pouze svědčit, ale její kalhoty padaly tak nízko, že jí byly vidět nejen kalhotky, ale i část pozadí.

Foto: Profimedia.cz

Kalhoty bez opasku spadly tak nízko, až soudce poslal ženu do vězení za pohrdání soudem. Ilustrační foto

Článek

To soudce zřejmě rozčílilo natolik, že dal ženě příležitost o své módě popřemýšlet ve vězení.

Senetteová přišla k soudu svědčit v případu svého bratra Lawrence Senneta, kterého chtěla přimět k přiznání ze spáchaného zločinu. Osmnáctiletý Lawrence odešel od soudu s trestem dvanácti let za mřížemi. Deset dní si odsedí i jeho sestra.

Američanka byla kontrolory před vstupem do budovy přinucena sundat svůj „nevhodný“ opasek. Bez něj však její volné tříčtvrteční kalhoty spadly ještě níž, což soudce Steva Windhorsta zřejmě pohoršilo do té míry, že chtěl ženě dát lekci.

„Určitě to není nic vzácného, aby soudce obvinil z pohrdání soudem osobu oblečenou nevhodným či pobuřujícím způsobem,“ uvedl profesor práva Dane Ciolino z univerzity Loyola v New Orleans.

Reklama

Výběr článků

Načítám