Hlavní obsah

Americký policista paralyzoval taserem muže sedícího na obrubníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké pobouření vyvolal zákrok policisty v pensylvánském Lancasteru, který použil taser na muže i přesto, že nekladl žádný odpor. Proti jeho zákroku se postavilo množství skupin bojující za občanská práva, které volají po ukončení policejní brutality. Podle tamní policie muž nesplnil příkazy policisty. Incident se nyní prošetřuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policista zezadu zasáhl taserem podezřelého, který seděl na obrubníkuVideo: Reuters

 
Článek

Sedmadvacetiletý Sean Williams byl podle tamní policie paralyzován poté, co ho strážník vyzval, aby si v rámci „kontrolního opatření” sedl na obrubník a natáhl nohy. Muž si však jen sedl, ale nohy nenatáhl, což vedlo k zásahu taserem.

Williams byl následně zadržen a obviněn z držení zakázaných látek a z opilosti na veřejnosti. Později byl propuštěn na kauci.

Zákrok policisty byl zaznamenán na video, které vyvolalo v americké veřejnosti velké pobouření. Jedná se prý o důkaz stále častějšího nepřiměřeného užití síly ze strany amerických policistů.

K incidentu se vyjádřila i starostka Lancasteru Danene Soraceová, která uvedla, že zásah policisty jenom umocnil její rozhodnutí vybavit policisty tělovými kamerami. Zároveň dodala, že incident je nyní předmětem vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám