Hlavní obsah

Američanka vydělá měsíčně 60 tisíc prodejem věcí z popelnic

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas

Neobvyklý způsob, jak si vydělat na živobytí, si zvolila 31letá Američanka Tiffany Buttlerová. Živí se totiž tím, že prohledává popelnice a to, co v nich najde, pak za sníženou cenu prodává. Měsíčně si tak přijde v přepočtu na 60 tisíc korun, píše server britského listu Metro.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Američanka se živí prodejem věcí z popelnicVideo: AP

 
Článek

Žena žijící v texaském Dallasu se vybírání popelnic a kontejnerů věnuje tři roky. Nejdřív to byl koníček, pak se z toho ale stalo regulérní povolání. Za tu dobu už si vyhlédla dvě lukrativní „popelnicové trasy“, které prochází každý pracovní den. Běžně jí to zabere dvě až tři hodiny. Když je špatný den, tak jen jednu.

Jak se sama svěřila, prohledává nejradši kontejnery u nákupních center a ty, ve kterých není jídlo. Hnilobný pach je prý moc i na ni. Z popelnic vybírá hlavně kosmetiku, oblečení nebo domácí spotřebiče. Zboží pak přes internet prodává za 25 procent původní ceny.

Konec „popelnice Evropy”. Vnitro zakročí proti gangům s odpadem

Domácí

K vybírání popelnic ji inspiroval televizní pořad o tomto fenoménu, který viděla v roce 2017; tehdy jako žena v domácnosti. „Ze začátku jsem brala cokoliv, prostě všechno. Ale dospělo to do okamžiku, kdy můj dům i garáž překypovaly věcmi. Teď beru jen zboží, o kterém vím, že ho využiji nebo prodám.“

Nejlepší úlovky

Mezi její nejlepší úlovky patří robotický vysavač v hodnotě přes devět tisíc korun, mixér za 3600 korun nebo značková halenka za téměř dva tisíce. Svůj čtyřpokojový dům si také vybavila nábytkem v přepočtu v hodnotě 80 tisíc korun, který našla mezi odpadky.

Jako v každém běžném zaměstnání dodržuje Buttlerová volné víkendy. Ty tráví se svým přítelem a dětmi z minulého vztahu, osmiletou Miou a šestiletým Ruxtonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám