Hlavní obsah

Američanka porodila dvojčata, každé z dětí má jinou matku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Eleanor Ann a Evelyn Louise jsou dvojčata, narodily se ve stejný den jedné ženě. Každá z dívek má však jinou biologickou matku, píše server listu Mirror. Američanka Sandra Stodolová, která je porodila v únoru, zveřejnila příběh početí svých dcer a jejich neobvyklé genetické výbavy před pár dny.

BEZ KOMENTÁŘE: Dnes čtyřměsíční dvojčata mají každé jinou biologickou matkuVideo: Caters News/Sandra Stodola, AP

 
Článek

Dnes dvojnásobná matka z New Yorku se spolu s manželem Jackem snažila o děti čtyři roky. Její vlastní vajíčka byla podle lékařů velmi nekvalitní, absolvovala proto několik umělých oplodnění, ale neúspěšně.

Foto: Caters News/Sandra Stodola, AP

BEZ KOMENTÁŘE: Dnes čtyřměsíční dvojčata mají každé jinou biologickou matku.

„Náš pátý pokus byl opravdu poslední snahou. Rozhodli jsme se použít jak moje, tak zmrazená vajíčka dárkyně. Moc jsme doufali, že se aspoň jedno vajíčko uchytí,“ popsala 34letá Stodolová.

Nevlastní sestry, nebo dvojčata?

Nakonec se uchytila obě a letos v únoru se šťastným manželům narodily dvě holčičky. „Když se lidé ptají, jestli jsou to jednovaječná dvojčata, ráda se dívám, jak se tváří, když jim řeknu, že ne, že to jsou vlastně nevlastní sestry s různými biologickými matkami a stejným otcem.“

Děti se narodily ve 36. týdnu těhotenství císařským řezem. Starší Eleanor vážila 2,5 kg a přišla na svět o dvě minuty dříve než její sestra Evelyn s váhou 2,3 kg. Hrdá maminka tvrdí, že ona i manžel vědí, která z dcer je biologicky její.

Foto: Caters News/Sandra Stodola, AP

Eleanor Ann a Evelyn Louise se narodily v únoru.

„Stačí se jen podívat a vím, která z dcer má moje geny. Jsou velmi silné a je to fyzicky zřejmé,“ poznamenala. Dívkám prý nebudou nic tajit. Až dospějí do patřičného věku, chtějí jim rodiče celou anabázi jejich zrození odhalit. Zároveň jim nebudou bránit, pokud budou chtít pátrat po druhé biologické matce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám