Hlavní obsah

Američan překvapil policii, odevzdal jí pancéřovku

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FLORIDA

Floridská policie vyhlásila amnestii na zbraně a dala lidem možnost odevzdat beztrestně nenahlášené zbraně. Policisté zůstali ale tak trochu v šoku, když jeden ze zájemců položil na stůl granátomet. Muž, který si nepřál být jmenován, se podle svých slov snažil zbraně již delší dobu zbavit, ale obával se možných problémů.

Článek

Pod záštitou programu "Kicks for Guns" dostal každý, kdo odevzdal zbraň, pár nových bot. Informovala o tom stanice Sky News. Muž mimo jiné uvedl, že se rád zbavil 130 cm dlouhého raketometu výměnou za nové sportovní boty pro svou dceru.

Zbraň prý uchovával ve skrýši, kterou ovšem nedávno strhnul. "Nevěděl jsem, co s tím mám dělat, tak jsem to přinesl sem. Snažil jsem se to už vyhodit na třech smetištích, ale ze všech mě s tím vyhodili," uvedl muž pro deník Orlando Sentinel.

Kromě granátometu policie nashromáždila více než 250 zbraní. Všechny byly vyměněny za boty či dárkový certifikát v hodnotě přibližně jeden tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám