Hlavní obsah

Američan chtěl obelstít pojišťovnu, teď ho čeká soud a je všem pro smích

Novinky, nčs

Zřejmě vidina snadno získaných peněz zlákala 57letého Američana Alexandera Goldinského. Ten se rozhodl spáchat fingovaný pojistný podvod, což by se mu dost možná povedlo, nebýt jedné zásadní drobnosti. Goldinsky totiž zinscenoval scénku přímo pod bezpečnostní kamerou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Celá situace s komickým nádechem má jednoduchý podtext. Goldinsky pracoval jako externista v kavárně ve městě Woodbridge ve státě New Jersey a pravděpodobně se rozhodl, že by chtěl snadno přijít k penězům za odškodné.

Na zveřejněných záběrech, které pocházejí z bezpečnostní kamery, je vidět, že si muž při údajném úrazu zcela jistě nechtěl příliš ublížit. Nejdříve rozsypal kostky ledu na podlahu, poté se opatrně poskládal do potřebné pozice a čekal, až mu někdo přijde na pomoc.

Pomoc se dostavila a Goldinsky byl dokonce převezen do nemocnice, kde byl ošetřen a vypsal protokol o pracovním úrazu. Firma se však rozhodla pro jistotu podívat na záznam z kamery. A udělala dobře.

Na sociálních sítích je pro smích

Domnělý marod byl v mžiku označen za podezřelého z podvodu a zatčen. Záběry z incidentu byly zveřejněny na sociálních sítích a Goldinsky okamžitě sklidil od uživatelů posměšky. „I moje malé dítě by to sehrálo líp,” říká například jeden z nich.

Čeká ho soud

Přestože není jasné, jakou částku si Goldinsky za svůj „úraz” představoval, policie muže zatkla a obvinila z podvodu. Z vazby byl však propuštěn a zatím čeká na soud, který rozhodne o jeho případné vině a dalším postupu.

Reklama

Výběr článků

Načítám