Hlavní obsah

Adrenalinoví nadšenci vyšplhali na skalní útvar a pak se z něj vrhli do údolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Partička dobrodruhů ze Spojeného království se před časem vydala do Francie, aby si dopřála trochu adrenalinu. Na jihu země nejen zdolali pitoreskní skalní útvar, ale poté z něj ještě skočili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamarádi vylezli na skalní útvar a pak se z něj vrhli dolůVideo: Caters News, AP

 
Článek

Tim Howell z anglického Somersetu se do slavného kaňonu Gorge de la Jonte vydal nedávno s několika přáteli. Vylézt na útvar nazývaný Váza nebylo snadné, ale výsledek stál za to.

Jak je vidět na záběrech natočených z několika úhlů, base jumpeři museli otevřít padáky už pár okamžiků po skoku, jinak by jim hrozilo nebezpečí.

„Byl jsem tu před osmi lety a na tento útvar jsem vylezl. Věděl jsem ale, že se sem chci vrátit a skočit z něj, takže bylo skvělé to dokončit,“ uvedl Howell pro agenturu Caters News.

BASE jumping

BASE jumping je adrenalinový sport, se kterým přišel v 60. letech dvacátého století Carl Boenish. Zkratka BASE je složena z počátečních písmen míst, ze kterých se skáče: Buildings (budovy), Antennas (antény), Spans (mezery či mosty) a Earth (země a útesy). Jedná se o seskoky z pevných bodů za použití padáku, který bývá nezřídka otevírán jen několik desítek metrů nad zemí.

Sedmadvacetiletý Angličan, který působí u britských mariňáků, má ale nový cíl. O kus dál si vyhlédl další útes, který chce pokořit příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám