Hlavní obsah

Adrenalinoví nadšenci vyšplhali na skalní útvar a pak se z něj vrhli do údolí

Partička dobrodruhů ze Spojeného království se před časem vydala do Francie, aby si dopřála trochu adrenalinu. Na jihu země nejen zdolali pitoreskní skalní útvar, ale poté z něj ještě skočili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamarádi vylezli na skalní útvar a pak se z něj vrhli dolůVideo: Caters News, AP

 
Článek

Tim Howell z anglického Somersetu se do slavného kaňonu Gorge de la Jonte vydal nedávno s několika přáteli. Vylézt na útvar nazývaný Váza nebylo snadné, ale výsledek stál za to.

Jak je vidět na záběrech natočených z několika úhlů, base jumpeři museli otevřít padáky už pár okamžiků po skoku, jinak by jim hrozilo nebezpečí.

„Byl jsem tu před osmi lety a na tento útvar jsem vylezl. Věděl jsem ale, že se sem chci vrátit a skočit z něj, takže bylo skvělé to dokončit,“ uvedl Howell pro agenturu Caters News.

BASE jumping

BASE jumping je adrenalinový sport, se kterým přišel v 60. letech dvacátého století Carl Boenish. Zkratka BASE je složena z počátečních písmen míst, ze kterých se skáče: Buildings (budovy), Antennas (antény), Spans (mezery či mosty) a Earth (země a útesy). Jedná se o seskoky z pevných bodů za použití padáku, který bývá nezřídka otevírán jen několik desítek metrů nad zemí.

Sedmadvacetiletý Angličan, který působí u britských mariňáků, má ale nový cíl. O kus dál si vyhlédl další útes, který chce pokořit příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám