Hlavní obsah

Láhev rumu za 30 tisíc se dostává na české trhy

– PRAHA
Novinky, jky

Ve čtvrtek byl na slavnostním večeru představen nejluxusnější rum na světě - Havana Club Máximo Extra Aňejo. Výjimečný je tím, že bude uveden pouze v devíti zemích světa, přičemž Česko je jedna z nich. Po celý rok bude na našem území k dispozici pouze 20 lahví, v barech ho na nápojovém lístku naleznete pouze výjimečně.

Článek

Láhev představil Don José Navarro, který se pyšní titulem Primer Maestro Ronero. Právě on je hlavním dohlížitelem na výrobu celé značky a ručí za neměnnou kvalitu. K představovanému rumu řekl: "Máximo spojuje komplexnost, jemnost a intenzitu, avšak posunuje je do naprosto nové dimenze."

Celým slavnostním večírkem provázel Vladimír Čech, který pro Novinky na otázku, jaký má obecně vztah k alkoholu odpověděl: "Tak především musím předestřít, že tvrdý alkohol piji pouze zřídka. Když už ale, tak rozhodně nepohrdnu slivovičkou nebo právě kvalitním rumem."

Vladimír Čech hovoří s Donem José Navarrem o láhvi Máxima. Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

V průběhu večera se konala také řízená ochutnávka tohoto rumu. Ten se vyznačoval tmavou barvou a z mého pohledu laika silným dřevitým aroma a chutí kakaa. Komplexní dojem byl vskutku skvělý, rum oplýval pikantním aroma a člověka přímo vyzýval k tomu, aby si ho vychutnával.

Na představení rumu se přišla podívat také Eva Aichmajerová, která se už těší, až bude moci okolo Vánoc odletět do Egypta. Hlavní náplní exotického výletu bude potápění, které si velmi oblíbila na Filipínách, kde pomáhala natáčet dokumentární filmy. 

Eva Aichmajerová a Don José Navarro slavnostně ukazují láhev Máximo. Foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

Primero Maestro Ronero se o výrobě rumu vyjádřil velmi poeticky: "Sledovat můj rum, jak vyzrává, je pro mě stejně intenzivní, jako náboženská víra. Zrací sklep je jako katedrála vůní, chrám aromat, do něhož vstupuji s nekonečným respektem a úctou."

Reklama

Související témata:

Související články

Party na Slapech proběhla ve velkém stylu

Přehlídku barmanského umění si nenechali ujít například ani Eva Ajchmajerová, Alice Bendová a Roman Štolpa. Každý z nich se na chvíli ujal role barmana a mohl...

Výběr článků

Načítám