Hlavní obsah

Dvě čarodějnice vylákaly z důvěřivců milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za čarodějnictví a podvody čeká na Kypru soud dvě ženy, jimž se podařilo z důvěřivých lidí, jimž namluvily, že je kdosi uřknul a že trpí smrtelnou chorobou, vylákat v přepočtu na koruny milióny.

Článek

První podvodnice vylákala téměř půl miliónu kyperských liber (asi 25 miliónů Kč) z bankovní zaměstnankyně, které namluvila, že ji kdosi uřknul a že má rakovinu. Devětatřicetileté "kouzelnici" se peníze podařilo vylákat během pouhých 14 měsíců.

"Můj bože, jak je to možné, že jste ještě naživu?" tázala se pateticky údajná čarodějnice své oběti, když jí věštila z tarokových karet a strašila ďábly a démony. Namluvila jí, že nějaká cizí žena očarovala jednoho jejího příbuzného a že kletba přešla na ni a na její dvě děti. Pak jí ještě řekla, že brzy zemře na rakovinu.

Nebohé důvěřivé ženě slíbila lektvar z vlastní laboratoře a důrazně ji nabádala, aby o ničem s nikým nemluvila. Přesvědčila ji, že nebude-li o všem mlčet a nebude-li pravidelně užívat "lék", zemře i s dětmi. Podvodnici se podařilo ještě k tomu připravit o 18 000 kyperských liber (900 000 Kč) další dva muže.

Druhá "čarodějnice" nejdříve nabídla pětatřicetiletému muži, že mu bude věštit osud za pouhých 20 kyperských liber (asi 1000 Kč). Když na to přistoupil, oznámila mu, že byl uhranut, a hned mu nabídla, že z něho kletbu za 500 liber (25 000 Kč) sejme. Důvěřivý muž souhlasil a nazítří jí peníze donesl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám