Hlavní obsah

V Itálii bude operován půltunový Mexičan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Mexičan vážící 550 kilogramů, považovaný za nejtlustšího člověka na světě, se brzy podrobí operaci v Modeně ve střední Itálii. Uvedl to profesor Giancarlo De Bernardinis z modenské kliniky, jehož tým chirurgický zákrok provede. Čtyřicetiletý Manuel Uribe měří 190 centimetrů a téměř 20 let se nemůže pohybovat. Brzy bude převezen do Itálie, kde se podrobí zákroku, jehož cílem je redukovat nadměrnou hmotnost.

Článek

"Během několika dní stanovíme podrobnosti hospitalizace a připravíme technické zázemí," řekl profesor De Bernardinis. "To je totiž náš hlavní problém: musíme zajistit odpovídající operační plochu a také budeme potřebovat větší nástroje než obvykle," informoval.

De Bernardinis jel v březnu za svým pacientem do Mexika. Ještě v září jej znovu navštíví a pak teprve bude definitivně o operaci rozhodnuto. Od března se stav pacienta nezlepšil, ale podle fotografií, které Uribe lékaři zaslal, se naopak zhoršil. Držel dietu, která je v takových případech naprosto zbytečná, řekl De Bernardinis. Dodal, že v takovém případě, jako je Uribe, není jiná možnost než chirurgický zákrok.

Lékařský tým především provede zákrok na jeho střevech tak, aby se omezila absorpce potravy a aby potrava procházela jen deseti procenty střev. Do dvou let by měl Uribe shodit podstatný díl ze svých 550 kilogramů. Manuel Uribe řekl v lednu mexické televizi, že až do 22 let, kdy vážil 130 kilogramů, žil docela normálně a pracoval ve Spojených státech. Pak začal velmi rychle přibírat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám