Hlavní obsah

Nejstarší muž světa kouřil 76 let

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISABELA

Portoričan Emiliano Mercado del Toro svěřil světu tajemství dlouhověkosti. Kouřil sice celých 76 ze svých 115 let, ale nikdy se nedotknul ani kapky alkoholu. Strava byla rovněž velmi zdravá a vyvážená, obsahovala především ovoce, zeleninu a bílé maso.

Článek

"Nikdy jsem své tělo nezničil kapkou lihu," tvrdí Emiliano, jehož Guinnessova kniha světových rekordů uvádí jako nejstaršího žijícího muže této Planety. Ženská kolegyně Maria Esther de Capovilla je o dva roky starší a žije v Ekvádoru.

"Nikdy mě nenapadlo, že budu žít tak dlouho. Jsem šťastný," prohlásil Emiliano před zástupem svých příbuzných, přátel a místním starostou.

Poslední cigaretu stařík típl až ve svých devadesáti letech. Před čtyřmi lety mu dosloužil zrak a nohy, takže se pohybuje na vozíčku. Ani sluch už není kvalitní. Život tráví v pobřežním městečku Isabela na severozápadě Portorika. Stará se o něj čtyřiaosmdesátiletá neteř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám