Hlavní obsah

Jiří Suchý se podruhé oženil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čtyřiasedmdesátiletý herec, textař, básník, výtvarník a šéf divadla Semafor Jiří Suchý se v pátek podruhé oženil. Za manželku si vzal dlouholetou přítelkyni Markétu. Napsaly to deníky Aha a Blesk.

Článek

Svatební obřad se za přísného utajení konal v obývacím pokoji rodinné vily Suchých v luxusní čtvrti Ořechovka v Praze 6. "Nechtěli jsme to příliš medializovat," řekla Blesku Markéta.

Poprvé se Suchý oženil v roce 1960, kdy si vzal svou první lásku Bělu, která pracovala jako výtvarnice. O čtyři roky později se jim narodil syn Jakub, který dodnes ve vile žije s otcem. Manželka byla pro Suchého velkou oporou, měl v ní například první čtenářku a taky kritičku svých textů, připomněl Blesk s tím, že první Suchého manželka onemocněla leukémií a v roce 1983 zemřela.

Suchý se svou nynější ženou chodil osm let. "Svatbou se pro nás nic nezměnilo. Vzali jsme se vlastně kvůli tomu, že když spolu jdeme do společnosti, aby se nikdo neptal, kdo je ta dáma, která mě doprovází, a každý věděl, že to je moje žena," vysvětlil Suchý deníku Aha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám