Hlavní obsah

Zemřel jeden z nejstarších tvorů světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANBERRA

V Austrálii zemřela na selhání srdce želva Harriet. Mimořádnému exempláři želvy sloní bylo 175 let a patřila mezi nejstarší tvory planety. Australské televizi ABC to řekl veterinář John Hangar.

Článek

"Dostala akutní infarkt a v klidu v noci odešla," sdělil veterinář John Hangar. Harriet žila 17 let v queenslandské zoo, kde loni také oslavila své 175. narozeniny.

Někteří lidé se domnívají, že Harriet, která byla dlouho považována mylně za samečka, dovezl z Galapág v roce 1835 přírodovědec Charles Darwin.

Zkouška DNA potvrdila, že se Harriet narodila kolem roku 1830, tedy před Darwinovou návštěvou Galapág v roce 1835. Podrobná studie ale také prokázala, že Harriet patří k druhu želv, který žije na jediném strově a který Darwin nenavštívil.

V době svých posledních narozenin samička vážila 150 kilogramů a měla velikost jídelního stolu. Ošetřovatelé její dlouhověkost přičítali tomu, že želva nemusí řešit žádné problémy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám