Hlavní obsah

Robin Hood řádí v Německu, policie bezradná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAMBURK

Policie v severoněmeckém Hamburku pátrá po skupince výtržníků, kteří se chovají jako hrdinný rek Robin Hood - a stejně tak se převlékají. Excentričtí lupiči přepadávají ve městě exkluzivní restaurace a naloupené laskominy rozdávají chudým lidem, uvedl server Ananova.

Článek

Anarchistický gang má ale zřejmě docela dobré mravy: poté, co lupiči připravili špičkový obchod pro gurmány na Elbestrasse o nějaký ten rostbeef, šampaňské a uzeného lososa, utěšili zaskočenou pokladní kyticí květin.

A když místo činu opouštěli, neopomněli poznamenat, že "bez schopností, jaké měl superhrdina Robin Hood, by bylo v tomto městě milionářů naprosto nemožné pomáhat chudým lidem, aby přežili".

Při jiném přepadu restaurace nahrnuli novodobí zbojníci pamlsky z prostřených stolů do pytlíků, zatímco jeden z lupičů přítomné upozorňoval, že "tučná léta skončila".

Lupičská tlupa šíří své slovo i po internetu. V nedávném prohlášení oznámila, že gurmánský lup rozděluje dlouhodobě nezaměstnaným spoluobčanům. A tito anarchisté jsou i za padělanými vstupenkami do kina, které zdarma šířili mezi chudými lidmi, a rovněž za letáčky, v nichž navádějí cestující hromadné městské dopravy, jak bez lístku napálit dopravní kontrolu.

Mluvčí policie Bodo Franz však šlechetné lupiče, kterých je prý asi třicítka, varuje: "Považujete se za Robiny Hoody, ale ať jsou vaše pohnutky jakékoli, vždycky zůstanete jen lupiči a také tak skončíte."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám