Hlavní obsah

V Estonsku přežil medvěd na ledové kře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TALLINN

Hnědý medvěd, kterého minulý týden unášela ledová kra v Baltském moři daleko od pobřeží, a kterého už Estonsko považovalo za ztraceného, žije. Medvědí stopy objevil na estonském ostrově Ruhnu jeden místní obyvatel.

Článek

Podle estonských úřadů zkušený lovec potvrdil, že stopy vedoucí od severu k jihu ostrova skutečně patří medvědovi. Prý je nanejvýš pravděpodobné, že patří zvířeti, které minulý týden plulo na kře asi 12 kilometrů od Ruhnu v Rižském zálivu. Huňáče tehdy objevili rybáři, kteří zburcovali pobřežní stráž. Záchranné operace ale skončily ve čtvrtek, protože oblast zasáhla hustá mlha.

Mladého jedince zřejmě poslala jeho matka medvědice, aby si na jaře našel vlastní teritorium, jak to hnědí medvědi na jaře dělají. Experti už nepředpokládali, že by se mohl zachránit.

Reklama

Související témata:

Související články

Medvídě na Slovensku uvízlo v kontejneru

Pracovníci Státních lesů Tatranského národního parku museli v úterý vysvobozovat mlsného medvídka, který uvízl v kontejneru přímo v centru Starého Smokovce.

Myslivec spatřil na Zlínsku medvěda

Myslivec, který byl na čekané, spatřil ve čtvrtek u Bojkovic v okrese Uherské Hradiště ve Zlínském kraji medvěda. Svůj zážitek stihl i nafilmovat. V pátek...

Výběr článků

Načítám