Hlavní obsah

Ve Vídni nahánějí psa s diamantem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Ve Vídni pátrají několik dní po zaběhlém bílém maltézákovi, který má v levém uchu tříkarátový briliant z klenotnictví Bulgari za 60 000 eur (1,7 miliónu korun). Padesátiletému Herbertu Handelovi pes natolik přirostl k srdci, že je nálezci ochoten věnovat nejen briliant, ale nádavkem ještě dvacet tisíc eur.

Článek

"Tolik mi chybí, znamená pro mě úplně všechno," říká a dodává: "Někde přece být musí. Vraťte mi ho, prosím, zpět." Když se obrací na veřejnost, výmluvně mává balíčkem bankovek.

Bílý pejsek slyšící na jméno Grimaldi se zaběhl již minulý týden, když mu jeho pán vybíral laskominy na frekventované vídeňské obchodní třídě Graben v centru města. Od té doby jej marně hledají stovky lidí.

V uplynulých dnech se na zřízenou horkou telefonní linku obrátila řada nálezců pejsků stejné rasy, ale ve všech případech se jednalo jen o Grimaldiho "dvojníky". Nešťastný majitel zatím nepochodil ani v útulcích. Přesto neztrácí naději, že svého mazlíčka zase brzy sevře v náručí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám