Hlavní obsah

Dvanáctiletý chlapec je v čele místní organizace britské strany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Je mu teprve dvanáct let a žije jenom politikou. Liberální demokrat Oliver Smith se stal předsedou jedné místní organizace třetí největší politické strany ve Velké Británii.

Článek

Olivera Smitha zvolili do čela své organizace členové Liberálnědemokratické strany v Amber Valley ve střední Anglii, informoval tak místní tisk.

Malý Smith bude dohlížet na dodržování stanov strany a chce urovnávat rozmíšky v místní organizaci, která má padesát členů. "V posledních letech jsem se s potěšením účastnil schůzí a jsem rád, že mi poskytli šanci," řekl politik deníku Derby Evening Telegraph.

Nevynechal ani jednu schůzi

Oliverovi dospělí straničtí kolegové si na svém novém šéfovi, jenž je členem partaje čtyři roky, cení zejména jeho pravidelné docházky na stranické schůze. Nevynechal ani jednu.

"Samozřejmě budu své povinnosti plnit příkladně a pak se uvidí, co se mnou bude dál," řekl malý politik. "Bylo by úžasné, kdybych jednou mohl stát v parlamentu, ale nikdy nevíte, co se stane," dodal.

Chlapec je synem neúspěšného kandidáta liberálních demokratů z parlamentních voleb, které se uskutečnily loni v květnu. "Jsem na svého syna velice pyšný. Bylo to pro něj velké rozhodnutí. Jsem si jistý, že je předurčen pro místo ve vysoké politice, ale volba povolání je především na něm," řekl Oliverův otec, pan Smith.

Oliverova matka Kate Smithová má podle serveru Thisisderbyshire obavy, aby kvůli večernímu schůzování nezanedbával školu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám