Hlavní obsah

Lennonův vrah: Nic mě nemohlo zastavit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Touhu zabít Johna Lennona, od jehož smrti za necelé tři týdny uplyne pětadvacet let, nemohl jeho vrah Mark David Chapman zastavit. Říká to v záznamu dokumentu, který v pátek hodlá vysílat televize NBC v pořadu Dateline.

Článek

"Zcela jsem podlehl té síle," uvedl Chapman v záznamu. "Bylo to jako ve vlaku, který jede do prázdna a který není možné zastavit," vysvětlil své pohnutky.

Dnes padesátiletý Chapman zabil Lennona 8. prosince 1980 před hudebníkovým domem v New Yorku. Lennon se právě vracel se svou manželkou Yoko Ono z nahrávacího studia. Vrah na svou oběť čekal celou noc. Dočkal se, když Lennon vystupoval z limuzíny.

"Slyšel jsem v hlavě hlas, který mi říkal - udělej to, udělej to," vypověděl vrah. "Takže když mě míjel, vyndal jsem revolver, namířil na jeho záda a pětkrát jsem stisknul spoušť," popsal tragickou scénu.

Chapmanova touha zabít Lennona se zrodila v jeho bytě na Havaji v den, kdy si prohlížel album Sgt. Pepper's Lonely Heart Club Band. Hned ho zachvátila vlna nenávisti vůči hudebníkovi.

"Byl mužem, který jistým způsobem držel celý svět na provázku. Já chtěl dokázat, že nejsem jeho součástí. Něco se ve mně zlomilo," vysvětlil.

Reklama

Související témata:

Související články

Lennonův vrah nebude podmínečně propuštěn

Soud ve státě New York v úterý již potřetí zamítl podmínečně propustit vraha Johna Lennona, devětačtyřicetiletého Marka Chapmana. Odůvodnil to tím, že vražda...

Výběr článků

Načítám