Hlavní obsah

Nejkrásnější maminka Čech je z Plzně

Právo, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANTIŠKOVY LÁZNĚ

Světlovlasá maminka 31letá Lenka Davidová s pětiletou dcerkou Anetou z Plzně zvítězila v českém finále 13. ročníku Missis 2006, které se konalo v sobotu 22.10. v Divadle Boženy Němcové ve Františkových Lázních.

Článek

První místo v soutěži o nejsympatičtější maminku a dceru si Lenka Davidová s Anetkou vybojovala mezi dalšími 11 soutěžícími páry z Čech, přičemž musela uspět ve třech disciplinách.

V prvním kole maminky v rozhovoru porotce přesvědčovaly o svých komunikačních schopnostech. Soutěž doplnila volná disciplína a módní přehlídka, kde maminky byly v rolích mederátorek a děti manekýnů. Určitě snažší to měla děvčata, kterých letos soutěžilo osm.

Na druhém místě se umístila Kateřina Dvořáková a 4letá dcera Nikola ze Sadské, na dalších místech Markéta Palicová s 6letou dcerou Kristýnou z Jablonce nad Nisou, Barbora Husáková s 16letou dcerou Barborou z Prahy a Markéta Šantínová s 4letou dcerou Denisou z Plzně.

Těchto pět dvojic z Českého zemského finále postupuje do celorepublikového finále, které se bude konat 18. února 2006. Moravské finále je na pořadu 19. 11.2005 v Ostravě.

"Opravdu jsem vítězství nečekala," řekla Právu Lenka Davidová, která je na mateřské dovolené. Nová Missis Čech je vysoká 176 cm, váží 58 kg a pyšní se mírami 94-70-94, i když v tomto případě porotu i diváky musela oslovit také jinak.

Model bramborového pytle

"Že se přihlásím k soutěži jsem se rozhodla zcela sama, ale první podnět dala ředitelka naší mateřské školy podle našich fotografií. Musela jsem se ale rozhodnout hned, jinak bych to asi potom už nedokázala. Teď už svého rozhodnutí samozřejmě nelituji. Nejtěžší pro nás s Anetkou byla módní přehlídka, pro kterou jsme si vybraly model bramborového pytle...," dodala nejsympatičtější maminka z Čech.

Finanční výtěžek od návštěvníků 39 306 korun byl předán Diecézní charitě Plzeň, Dětskému domovu Jarní 6 Karlovy Vary a Dětskému domovu Bukovanského v Ostravě. Soutěž už celkem přinesla pro dětské zdravotnictví, školství a Diecézní charity 4,9 mil. korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám