Hlavní obsah

Divočáka z bazénu museli vytáhnout hasiči

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Kuriózní výjezd zaznamenali plzeňští hasiči v noci na čtvrtek. Majitelka rodinného domu v Plzni - Újezdě je přivolala s tím, že se v bazénu na zahradě topí divočák. Dvouměsíční sele se na pozemek, který sousedí s polem, dostalo nejspíš dírou v plotě. Záchranáři vyděšené mládě odchytili a vytáhli na souš.

Článek

"Kolem čtvrté ráno mě probudil hrozný hluk a šplouchání vody. Nejprve jsem si myslela, že je průtrž mračen. Když jsem ale skrz okno žádné kapky neviděla, vyběhla jsem ven. Od bazénu bylo slyšet vlnobití a hrozné dupání. Vzala jsem si baterku a posvítila do bazénu, kde bylo asi dvacet centimetrů vody ještě z roztátého sněhu. Ve vodě běhalo divoký prase. Lítalo pořád dokola jako zběsilé. Volala jsem rychle hasiče," popisovala majitelka domu.

Sele zůstane v záchranné stanici

Hasiči se museli spustit v chladném ránu do bazénu a prase chytit do sítě. Protože se mláděti nic vážného nestalo, chtěli ho vypustit zpět do přírody. "Zvíře se ale nechtělo hnout a pořád se k nám tulilo. Zřejmě bylo ještě závislé na matce. Tak jsme ho zatím převezli k nám na stanici, kde nějaký čas pobude, než se stane samostatné," řekl vedoucí záchranné stanice živočichů v Plzni Karel Makoň, který hasičům pomáhal.

Reklama

Výběr článků

Načítám