Hlavní obsah

Polygamní svazijský král si vybral školačku za manželku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JOHANNESBURG

Svazijský polygamní král Mswati III. si vyhlédnul sedmnáctiletou středoškolačku za manželku. V pondělí o tom informovaly jihoafrické sdělovací prostředky. Král je africkým absolutním monarchou.

Článek

Zdroje z královského paláce potvrdily, že si sedmatřicetiletý král, který je už dvanáctkrát ženatý, vybral dívku, která se stane jeho ženou. Média vypátrala, že se jmenuje Phindile Nkambuleová.

Již od srpna letošního roku, kdy se ve Svazijsku konaly tamní tradiční oslavy, kolovaly zvěsti, že se dívka má do královského paláce nastěhovat jakožto snoubenka. Navíc má být prý s králem těhotná.

Identita dívky byla odhalena až při tradiční rituální ceremonii. Zúčastnily se jí dívky - panny, které na počest krále tančily s odhaleným poprsím.

Král má už dvanáct manželek, jednu snoubenku a 27 potomků.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: svazijský král si vybíral 13. manželku

Na 50 tisíc svazijských dívek se v neděli shromáždilo v okolí královského paláce ve městě Mbabne při výročním rituálu rákosového tance. Při něm si král Mswati...

Výběr článků

Načítám