Hlavní obsah

16letá dívka se stane dvanáctou ženou svazijského krále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JOHANNESBURG/MBABANE

Král Mswati III., poslední absolutní monarcha afrického kontinentu, o víkendu prohlásil, že jeho již dvanáctou oficiální manželkou se stane teprve šestnáctiletá dívka. V pondělí o tom informovala světová média.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Dívka se nedávno zúčastnila soutěže Miss Teen Swaziland. Minulý týden pak nechyběla na každoroční ceremonii, během níž panny tančí na počest krále.

Již také podstoupila testy na HIV a rovněž dostala požehnání od královy matky, aby mohla být představena jako nastávající Mswatiho choť. Podle tradice se jeho právoplatnou manželkou stane, jakmile otěhotní.

Šestatřicetiletý král má v současnosti jedenáct manželek a jednu snoubenku. Rovněž vychovává třiadvacet potomků.

Dívka rozveselí palác

Loni v červnu jej musely opustit dvě ženy poté, co upadly v královskou nemilost. Jedna z jeho manželek, které bylo osmnáct let, byla před dvěma lety za podivných okolností unesena.

Zřejmě i proto nyní Mswati III. hledá mladou a pohlednou dívku, která by rozveselila královský dvůr. Kromě sňatku v současnosti uvažuje o tom, že by pro svých osm manželek postavil nový palác.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám