Hlavní obsah

Na internetu lze zakoupit Šaronův krvavý obvaz

Právo, tur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po klapce na oko legendárního izraelského válečníka Mošeho Dajana se v internetové aukční síni e-Bay objevila další kuriozita z blízkovýchodních bojišť: zakrvavený obvaz z hlavy dnešního premiéra židovského státu Ariela Šarona.

Článek

Na své internetové stránce to uvedl list Ha'arec s upřesněním, že jde o památku na Šarona-velitele, který byl zraněn v roce 1973 při izraelsko-egyptských srážkách u Suezského průplavu.

Šaron tehdy coby generál vedl jednu z jednotek a zraněn byl, když jeho transportér zasáhli Egypťané. Do světa se poté rozlétly snímky Šarona, kterak plánuje postup a jedná s dalšími veliteli se zavázanou hlavou.

Anonymní prodejce se k fáči dostal jako syn jednoho z ošetřovatelů, který Šaronovi měnil obvaz a starý si schoval. Na e-Bay je suvenýr za vyvolávací cenu 10 tisíc dolarů (přes 240 tisíc korun). Během prvních dvou dní však zatím nikdo nepřihodil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám