Hlavní obsah

Afričan nabídl za Clintonovu dceru 60 kusů dobytka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NAIROBI

Dvacet krav a 40 koz nabídl podle africké tradice před pěti lety jeden keňský radní Billu Clintonovi za sňatek s jeho dcerou Chelsea. Odpovědi se však nedočkal ani o tomto víkendu, kdy americký exprezident zavítal v rámci mise zaměřené na boj proti AIDS do jeho domoviny.

Článek

"Hodně jsem slyšel o Clintonových v médiích a zapůsobily na mne jejich křesťanské hodnoty a jejich prostota," vysvětlil své pohnutky agentuře AFP nyní šestatřicetiletý svobodný elektroinženýr a člen městské rady v Nakuru Godwin Kipkemoi Chepkurgor.

V roce 2000 se Chepkurgor obrátil s dopisem s žádostí o ruku slečny Clintonové na keňské ministerstvo zahraničí a chtěl, aby byl list postoupen americkému velvyslanectví v Nairobi. Clintona, který byl tehdy na návštěvě v sousední Ugandě, prosil o schůzku.

Reakce se však zatím nedočkal. "Jen návštěvy keňských bezpečnostních služeb u mých rodičů s dotazy na můj případ," poznamenává. "Rodiče mne však podporují, protože pochopili, že to s nabídkou k sňatku míním vážně... (Chelsea) byla mou první opravdovou láskou a nadále jí zůstává," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám